Depășirea fricii de eșec

Depășirea fricii de eșec

Teama de eșec o mai numim și anxietate de performanță

Pentru cineva schimbarea este o provocare, creștere și orice cuvînt despre idei, evoluție, inovație și sunt privite cu optimism, iar pentru alții schimbarea poate însemna înlocuirea zonei de confort, respectiv efort suplimentar. Pentru a iesi din zona de confort și a menține imunitate schimbărilor, dorinței de a evolua chiar și în urma dezămăgirilor este nevoie să provocăm resursele noastre interioare. Atunci cind nu suportăm gîndul că vom fi judecați și desconsiderați suntem hotărîți să ducem în spate mulți ani eșecul nostru. Eșecul pentru unii poate însemna o provocare, drum spre succces, iar pentru alții este o capcană ce îi paralizează complet.  Frica de eșec ia naștere încă din copilarie și crește odată cu noi.

Frica este o emoție pe care o creează creerul pentru a ne asigura supravețuirea. Sistemul limbic analizează non stop orice situație din mediul înconjurător și dacă există ceva ce ar putea să ne rînească, sau să ne provoace durere și consideră că nu putem face față, va creea frică, pentru a ne îndepărta de ceea ce ar putea pune viața în pericol.

Fie că vorbim de frica de a eșua într-o relație, teama de a fi respins, frica de a eșua în carieră sau într-o sarcină specifică, tuturor celor care o simțim, ne-ar prinde bine să o depășim.

Cauzele apariției acestei frici de eșec:

O posibilă cauză a apariției fricii de eșec ar fi o copilărie în care adulții te-au criticat dur și mereu, nu ai fost apreciat pentru micile reușite dar greșelele mereu au fost aspru criticate și chiar pedepsite, sau amenințat cînd ai luat note slabe, e normal să simți teamă de eșec;

O altă cauză a fricii de eșec  ar fi o distorsiune cognitivă care vedem lumea în alb și negru, ori ești cîștigător ori ești un fraier, ori ești cel mai bun ori ești un prost, nu există nuanțe, diversitate, asta te blochează să incerci ceva nou, de teamă că nu va fi perfect nici nu are rostul să încerci.

Cum depășim teama de eșec:
  1. Claritate: Identifică de ce ți-e frică. Teama de eșec deseori este foarte vagă, și asta face ca frica sa fie și mai terifiantă. (Exprimări inexacte: dacă nu merge bine, toți oamenii ma vor desconsideră, mă vor judeca), cînd vezi prin ceață e clar că o să îți fie frică, cind știi de ce ții frică vei ști ce ai de făcut. Ce înseamnă acel eșec pentru tine, ce înseamnă că toți oamenii te vor judeca? Îți vei pierde cîteva relații- faci loc pentru altele.
  2. Scenariu: Ce se poate întîmpla în cel mai rău caz?…. Așa … și…? Cu alte cuvinte dacă viața continuă după acest scenariu negativ, înseamnă că nu ai pierdut tot. Concret gîndeștete ce ai putea face dacă acel scenariu de adeverește, fă un plan de ieșire din situație.
  3. Vizualizare: Tehnica contractării mentale. Vizualizează reușitele dar și obstacolele. Exemplu: Vizualizezi că primești o diplomă de merit dar ca obstacol orele nenumărate, pregătirile continuu.
  4. Obiective de proces nu doar de final: pași intermediari. Setează obiective pe parcursul drumului, obiective de proces. Exemplu: În loc de, vreau ca pînă în toamnă să am jobul visurilor mele, mai degrabă spuneți, îmi voi înbunățăți experiența în ceea ce fac acum, voi participa la trei seminare in domeniul…  . Țintește spre experiență, pentru învățare, încercări, decît pentru rezultate finale. Atunci cînd obiectivul tău merge pe experiențe niciodată nu vei da greș și vei cîștiga abilități și cunoștințe.
  5. Eșecul  este temporar. Atunci cînd ții teamă de eșec, ții frică să fii un eșec, ceva ce pare permanent și iremediabil. Mai degraba experiența eșecului este una temporară, care poate fi schimbată, e adevarat e un sentiment neplacut dar ai de învățat ceva, te reinventezi. Chiar dacă ai eșuat, te ridici , te scuturi și te gîndești ce ai învățat din tot acest proces.
Tu ești media celor 5 oameni care te înconjoară

Ceea ce faci, gîndești, acționezi vine din interacțiunea cu 5 persoane. Aceste persoane poate fi oricine: părinți, frați, colegi, vecini, șefi, oameni de afeceri. Dacă ai face acum o pauză și ai analiza toate cele descrise mai sus, cine sunt cei 5 oameni cu care frecvent interacționezi? Să știi că ei sunt cei care te determină să fii cine ești acum.

Vrei succes?- înconjoarăte cu cei care știu să-l obțină.

Dezvoltarea personală înseamnă să devii conștient de abilitățile și competențele pe care le ai, pentru a reuși nu doar cerințele jobului, ci și propriilor obiective.

Formula de succes în dezvoltarea personală are trei etape:

  • Conștientizarea că îți poți depăși limitele;
  • Încearcă să te cunoști mai bine;
  • Treci de la scopul personal la dezvoltarea competențelor.

Dă-ți voie să greșești, să eșuezi. Eșecul te provoacă să evoluezi, să schimbi ceva în favoarea ta. .

Lipsa acțiunilor duce la eșec, așa dar vezi concret de ce ți-e teamă. 

Ai nevoie de suport, ghidare, susținere, apelează la un specialist, te aștept cu drag la o consiliere psihologică.

Scroll to Top